Magyar gazdaság

Hamis Mitsubishi, Skoda, Volvo, Honda termékeket árultak, most lebuktak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy boltban több mint háromezer darab olyan terméket foglalt le, melyeken védjegyoltalom alatt álló feliratok és logók voltak.

Bögrék, párnák és kulcstartók alatt roskadoztak egy olyan egri üzlet polcai, amiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei váratlan ellenőrzést tartottak. Több mint háromezer darab olyan terméket foglaltak le, melyeken védjegyoltalom alatt álló feliratok és logók voltak.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök egy Heves vármegyei üzlet portékáit vették szemügyre december közepén. Az eladásra kínált ajándéktárgyak hamar megbuktak az ellenőrzésen. Az áruk mindegyikén autómárkák feliratai és logói (Mitsubishi, Skoda, Alfa Romeo, Volvo, Nissan, Honda stb.) voltak. Az ajándéktárgyakat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány és a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 3098 darab hamis terméket foglaltak le, amivel közel 15 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az egyenruhások iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A közleménye szerint, a szervezet kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

 

Nemzeti Adó-és Vámhivatal NAV Mitsubishi Honda Skoda
Kapcsolódó cikkek