Háromnapos kormányülést tartanak Sopronbánfalván. A miniszterek sorban megérkeztek a településre, sőt, még egy barátságos focimeccsre is volt idejük.

Csák János Fb
A kormánytagok egy barátságos focimeccsel hangolódnak a maratoni kormányülésre.
Fotó: Csák János / Facebook

A kormányülésen több kulcsfontosságú témát is érinteni fognak. Többek között szó lesz az

  • önkormányzati és uniós választásokról,
  • a jegybank múlt heti kamatdöntéséről,
  • az EU-csúcsról, ahol megszavazták az 50 milliárd eurós ukrán támogatást.

Elkezdődött a háromnapos kormányülés Sopronbánfalván. Meló, az van!

– írta ki Facebook-oldalára Orbán Viktor. A miniszterelnök egy kisebb képgalériát is megosztott arról, ahogy a kormánytagok megérkeznek.

Sopronbánfalva már egy bejáratott helyszín a kormányülésekhez. A miniszterek tavaly februárban és júliusban is itt gyűltek össze. A középkori épületegyüttes Sopron délnyugati részén, a kertvárosi övezetben fekszik – írta a Magyar Nemzet.

Az is kiderült, hogy a kormánytagok igyekeznek nemcsak mentálisan, hanem testileg is frissen hozzáállni az előttük állú „melóhoz”. Csák János, a kultúráért és innovációért felelős miniszter posztolt a Facebook-oldalán egy képet arról, hogy a maratoni kormányülésre egy barátságos focimeccsel hangolódtak a kormánytagok.

A kormányülésre Szijjártó Péter is megérkezett, aki azt írta, hogy élvezi a környezetváltozást.

Más, mint Budapesten :) Kihelyezett kormányülés 

– írta a Facebookon a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter külön képet osztott meg a cipőjéről, amelyben megérkezett a kormányülésre. A tárcavezető lábán egy Air Jordan látható. Ez a cipő nem ugyanaz, amit a miniszter a Balázs Kicksben vásárolt, az akkori videó miatt híressé vált cipőn kék volt a pipa. A Balázs Kicksnél vásárolt Air Jordanért Szijjártó Péter 70 ezer forintot fizetett.