A Raiffeisen Bank jóval a 2023-ra vonatkozó átlagos fogyasztói árindex alatti mértékben, mindössze 10 százalékkal emeli meg az elektronikus csatornákon beadott és teljesült eseti átutalások díját, de ez is csak azokra az ügyfelekre vonatkozik, akiknek ezt számlacsomagjuk nem biztosítja ingyenesen – közölte a pénzintézet.

Raiffeisen international to float 15 percent stake in Polish subsidiary
Fotó: NurPhoto via AFP

A leggyakrabban választott, kisvállalati „aktív” számlacsomagok esetében a számlavezetési díjakra egyáltalán nem alkalmaz a bank díjemelést, a csomagokban meghatározott forgalom vagy tranzakciódarabszám elérése esetén pedig továbbra is eltekint a számlavezetési díj felszámításától.

A bank célja a digitális ügyintézés további erősítése és népszerűsítése

– a myRaiffeisen mobilalkalmazásban ma már szinte minden hétköznapi pénzügyi művelet elintézhető. A bankkártyák esetében, egyes számlatermékeknél a 2024. december 31-ig történő igénylés esetén a bank elengedi az első éves és/vagy a kibocsátási díjat is, így a díjkorrekció hatása ezen a területen sem jelentkezik.
Nem változnak az idén februárban bevezetett, már havi 400 ezer  forint nettó jövedelemtől elérhető új Premium Banking számlák díjai sem, ezeknél a csomagoknál átlagos szintű használat esetén gyakorlatilag ingyenesek a banki tranzakciók, és számos más kedvezmény is elérhető. 

Ezenfelül, elsősorban a külföldi utazások során számos előnyt kínáló exkluzív bankkártyák is választhatók ezekhez a számlákhoz.
A fiatalok körében közkedvelt Yelloo számla esetén a 20 ezer forint alatti, digitális csatornán indított forint tranzakciókat továbbra is díjmentesen biztosítja a Raiffeisen Bank, így nincs hatása a díjkorrekciónak. A Yelloo Klub program változatlanul folytatódik.
A fenti, az ügyfelek nagyobb része által igénybe vett kedvezményes ajánlatokon kívüli, bankszámlavezetéshez és bankkártyákhoz kapcsolódó díjakat a bank a 2023. évre vonatkozó átlagos fogyasztói árindex 17,6 százalékos mértékével korrigálja 2024. április 1-jétől. A papíralapú vagy telefonos megbízások megadásáról tehát 

egyre inkább érdemes lesz áttérni a digitális csatornákra, 

mivel azok díjai – a fentiek szerint – jóval alacsonyabb mértékben emelkednek, vagy díjmentesen csak a tranzakciós díj felszámításával, a Premium Banking számlák esetében megadott összeghatárig teljesen díjmentesen vehetők igénybe.