BKK-bérlettel is lehetne használni a Mol Bubi kerékpárokat Vitézy Dávid terve szerint. Emellett a közösségibicikli-rendszert Budapest teljes területére kiterjesztené a főpolgármester-jelölt – erről Vitézy egy Facebookra feltöltött videóban beszélt.

0420230519 Budapest
Kerékpárosok a fővárosban.
fotó: Havran Zoltán (HZ)
Magyar Nemzet
Fotó: Havran Zoltán

Vitézy Dávid a videóban elmondta, hogy a Magyar Kerékpárosklub vezetőivel tárgyalt arról, miként lehetne emelni a fővárosban a kerékpározók számát. Az egyeztetések végén arra jutottak, hogy több budapesti lakos számára kell elérhető alternatívaként felkínálni a közösségi biciklizést.

BKK-bérlettel lehetne felülni a Mol Bubira

A terv szerint 

a BKK-bérletekkel a Mol Bubi kerékpárjai is használhatók lennének. 

A főpolgármester-jelölt szerint ezzel egyrészt többek számára válna járható alternatívává a kerékpáros közlekedés, másrészt pedig egy ösztönző lenne a budapesti lakosoknak, hogy a MÁV-Volán-bérletek helyett a BKK-bérletet válasszák. Vitézy szerint ezzel támogatni lehetne a fővárosi tömegközlekedés fenntartását.

Vitézy Dávid másik terve, hogy a közbringarendszert kiterjesztené a Hungária körúton kívülre is. Ez azt jelenti, hogy a külső kerületekben is létrehoznának Mol Bubi-állomásokat, hogy minél nagyobb területen lehessen használni a közösségi bicikliket. A külvárosi Bubi-állomásokat különösen metróállomások, lakótelepek és kollégiumok környékére helyeznék el.