Összesen három ügyben nyomozott az Országos Rendőr-Főkapitányság, harmadik esetben, amelyben szintén egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást 2024. január 18-án, mivel a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény – írta a Blikk.

20230602 Nyíregyháza A rendőrségre 2023. június 1-jén délután érkezett bejelentés, mely szerint egy 80 éves, egyedül élő nőt nyíregyházi otthonában holtan találtak.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.Fotó: Gazdag Mihály GMKelet-Magyarország
Fotó: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország

Az előzmény: Polt Péter legfőbb ügyész még 2023 októberében közölte Tompos Márton és Tóth Endre momentumos politikussal, hogy három esetben indult nyomozás tankerületi igazgatókkal összefüggésben. Közülük egy budapesti tankerületi vezetőt őrizetbe vettek, mert a gyanú szerint tízmilliókat kereshetett azzal, hogy manipulált egyes közbeszerzési eljárásokat. Az értesülések szerint az egy hónapra letartóztatásba helyezett asszony a hallgatást választotta, azaz gyakorlatilag nem mondott semmit a csütörtöki bírósági meghallgatás során.

A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ (KK) – személyiségi jogokra hivatkozva – szintén 

nem árulta el, melyik tankerületi központról van szó, ugyanis minden központnak egy gazdasági vezetője van,

a gyanúsított személye pedig könnyen azonosítható lenne. Azt viszont elárulták, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.