Magyar gazdaság

Csak egészség legyen! – kétnapos Figyelő-konferencia kezdődik

Csak egészség legyen! címmel rendez konferenciát kedden a Figyelő és a Világgazdaság. A rendezvény fókuszában a testi-lelki egészség, a szűrés és a megelőzés módszerei vannak. Jegyek korlátozott számban még kaphatók.

Az egészségügy világszerte a nemzetgazdaság egyik legfontosabb, egyben az egyik legnagyobb kitörést kínáló szegmense, hiszen minden életszakaszt végigkísér. Ennek fontosságát erősítendő szervez kétnapos konferenciát a Figyelő és a Világgazdaság Csak egészség legyen! címmel.

Eye,Doctor,With,Female,Patient,During,An,Examination,In,Modern
Mikor jó a telemedicina és tényleg teljesen személytelen? – ezekre a kérdésekre is választ keres a kétnapos konferencia / Fotó: Shutterstock

Nem mindegy az sem, hol tart hazánkban az a várt reform, amely megadhatja a versenyképességi löketet. Hogy mindehhez milyen stratégia, milyen eszközök, milyen fejlesztések szükségesek akár az állami, akár a magánágazatban, erről is szó lesz a kétnapos konferencián.

Az első nap programjainak a budapesti Mercure Budapest Castle Hill ad otthont. A konferenciát Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes nyitja meg, aki az állami egészségügyi rendszer átalakításáról ad ágazati körképet.

Személytelen-e a telemedicina? Az új betegellátási modell jelentőségéről is szó esik, valamint a mesterséges intelligencia megkerülhetetlen szerepéről is, hiszen az orvoslás során is találkozunk vele. 

Így az is kérdés, ki a felelős az általa okozott esetleges orvosi hibákért.

A stresszkezelésről és a prevencióról ugyancsak szó esik. Egyre inkább beépül a köztudatba az is, hogy az egészséges és elégedett munkavállaló „jó üzlet”, érdemes odafigyelni a dolgozók testi-lelki egészségére.

A programot kerekasztal-beszélgetések színesítik, terítékre kerül a táplálkozás, az egészségbiztosítási körkép pedig eligazodási pontot nyújthat a különböző egészségpénztárak, valamint egészségügyi szolgáltatások teljesítményét illetően.

Közhelynek tűnhet, de a szépség is az egészséggel kezdődik, így az anti-aging szerepéről és jelentőségéről is lesz szó az első napon.

A második nap az online térben zajlik.

A Figyelő-konferenciák rendezvénysorozat keretében a Mediaworks Hungary Zrt. a Napidoktor támogatásával egészségügyi konferenciát rendez Csak egészség legyen! címmel. A május 28–29-i kétnapos konferencián olyan fontos témákról is lesz szó egyebek között, mint a paradigmaváltás az egészségügyben, a gyógyszeripar kitörési pontjai, a mesterséges intelligencia szerepe és a korszerű táplálkozás.

Jegyek még korlátozott számban kaphatók, megvásárolni itt lehet.

 

 

 

 

nemzetgazdaság Csak egészség legyen egészségügyi konferencia Világgazdaság egészségügy
Kapcsolódó cikkek