Új cukrászda márka született: a Cziniel a Római-part után Budakeszire tart
Kétnapos ajándéközönnel ünnepli újjászületését, azaz teljes körű felújítását és átalakítását a Római-parti Cziniel cukrászda és találkozóhely, amelynek sajtóbemutatóján a tulajdonos és üztemeltető cégcsoport, az Eventrend 2025-re tervezett projektjeiről is szó volt.

Zinielből lett Cziniel cukrászda a Római-parti Nánási úton a kétezres évek elején nyitott üzlet, amelyet 2019-ben vett át az Eventrend Group, nem sokkal a korlátozásokkal terhelt pandémiás időszak előtt, ugyanakkor szerencsére épp akkor, mert a környékbeliek meghálálták azt, hogy a Cziniel kitartott, és a legnehezebb időkben is nyitva maradt, végig kiszolgálva a vendégeket.
A hajdani családnév elé kényszerből került a C betű, mert bár a vevők akartak, de nem sikerült megegyezniük a névadóval az eredeti név továbbviteléről, de a Római-part lakossága gyorsan váltott és elfogadta a névmódosítást.
A Cziniel igazi találkozóhellyé vált az elmúlt évek során, ahol üzleti reggelire és iskola utáni sütizésre egyaránt beülnek, és szívesen maradnak a vendégek. Érdekesség, hogy a törzsvendégkör jelentős része férfi, az új dizájnt ennek megfelelően igyekeztek nem túl rózsaszínre, nem túl nőiesre formálni, hogy az továbbra is kellően komfortos legyen mindenkinek.
A pesti belvárosban egymást érik a bakancslistás vendéglátóhelyek, a külváros felé haladva azonban kifogy a lendület a gasztronómiában – fogalmazott Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonos alapító-ügyvezetője. A Cziniel cukrászda azonban ellentmondani igyekszik mindennek, és igazi lokális bakancslistás hellyé tudott válni olyan minőségű kínálattal, amilyen a belvárosban is megállja a helyét.

Az innováció elsősorban a reggeli termékkínálatban látványos, ami egyre inkább a brunch felé halad, a pogácsáról fokozatosan átszoktak a reggeliző vendégek a buggyantott tojásra például. A süteményválasztékban pedig megjelent a könnyed, francia vonal, valamint a tényleg finom és bőséges választékban kínált mentes termékek palettája.
A Cziniel cukrászda anyacégéhez, az Eventrend Grouphoz kötődik majdnem két tucatnyi gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a viláűg legszebb kávéházának is megválasztott New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.
A cégcsoport jövőre tovább terjeszkedik:
2025 tavaszán Budakeszin, a Vadaspark mellett nyitja meg kapuit a második Cziniel cukrászda.
A márka itt is a helyi közösség kedvenc gasztronómiai célpontjává kíván válni, miközben megőrzi a Római-parton megszokott minőséget és vendégszeretetet.

A Gesztenyéskert újranyitása izgalmas gasztrokaland is lesz,
hiszen a vendéglő több mint 130 éves történetében többféle profil megtalálható, de a cukrászda még nem. A több éve zárva tartó étterem helyén az 1890-es évektől borospince és italkimérés működött a Perner család kezelésében. Az egykor.hu leírása szerint az államosítás már a Mocsnek család tulajdonában érte az ingatlant, ami 1952-től a Budakörnyéki Vendéglátó Vállalat üzemeltetésében Gomba vendéglőként működött, majd 196-től Szarvas Presszó néven egyszerű italkiméréssé alakult, forgalmának nagy része a közeli szanatórium betegeihez kötődött.
Az Eventrend kötelékében megújuló, legutóbb Gesztenyéskert néven, a topéttermek között is jegyzett vendéglő az eddigieknél lazább, modern közösségi találkozóhelyként írhat új fejezetet, várhatóan már 2025 második negyedévétől.
Magyarországon van a világ legszebb kávéháza: meglepő változásról döntött a New York Café Budapest
Egyelőre tesztüzemben indul el december közepén az éjszakai nyitva tartás a világhírű pesti New York kávéházban, amelynek Erzsébet körúti bejárata előtt télen-nyáron kígyózik a bejutásra váró vendégek sora. A legendás múltú körúti helyet évente több mint egymillió külföldi vendéget fogad.


