Nekünk, készítőknek óriási a felelősségünk, rengeteg a rossz minőségű termék, az elektromos sütőben sütött, gejl, tömény, ehetetlen tészta, és óriási a szakadék a kisvárosi bódék, az ablakos büfék, a másolt kalácsosok és a „narancskötényes szeretet” között – hívta fel a figyelmet Korolovszki Norbert, a Kürtös Legenda alapító tulajdonosa, Budapest kürtőskalácsa ötletgazdája.
Az a turista, aki felül egy Magyarországra tartó repülőre, egy dolgot biztos beiktatott a terveibe, hogy meg fogja kóstolni a kürtőskalácsot. Ezért a Kürtős Legenda csapata – akik már 13 éve készítenek kürtöskalácsot – elköteleződött amellett, hogy a legjobb kürtőskalácsot kínálja, amely méltó Budapest hírnevéhez.
Budapest kürtőskalácsa a nemzeti színeket idézi, miközben megjelenik benne Magyarország egyik legismertebb védjegye, első számú itala, az Unicum.
A hagyományos kürtőskalács, amit nagyanyáink készítettek, teljesen egyszerű kelt tésztából, kézzel készült.
Mi is kézzel készítjük, és parázson sütjük a mai napig, ahogy azt annak idején tették
– részletezte Korolovszki Norbert.
Hozzátette: ragaszkodnak a tradíciókhoz abban a tekintetben is, hogy legalább 6 órán át pihentetik a tésztát, mielőtt abból kalácsot sütnek.
„Amikor Erdélyben járunk, sosem hagyjuk ki, hogy kóstoljunk egy kis helyi áfonyát, nálunk ez is elválaszthatatlan a hagyománytól. Ezért is szerettük volna ezt az elemet is megjelentetni Budapest kürtőskalácsában” – mondta a készítő.
Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági.
A Kürtős Legenda nem titkolt célja, hogy ez az édesség újra visszakapja ünnepi mivoltát.
A Bazilika melletti helyszínnel is az a cél, hogy visszaadják a tradicionális kürtőskalács utóbbi időben elvesztett méltóságát– összegezte Korolovszki Norbert.
A nyár új budapesti desszertje szeptember végéig lesz elérhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.