Világgazdaság

Csináljunk sok kis meghajtót! Töltse le a programot itt!

Letölthető a népszerű Daemon Tools szoftver új verziója. A program segítségével virtuális meghajtókat hozhatunk létre merevlemezünkön, a friss változatnak a korszerűbb DVD másolásvédelmek sem képesek ellenállni.

A Daemon Tools optikai meghajtók és lemezek emulálására hivatott alkalmazás - egy (vagy több), a winchesteren pihenő, image formában levő komplett CD vagy DVD csatlakoztatható virtuálisan a file-rendszerhez úgy, hogy az onnantól kezdve külön meghajtóban levő lemezként viselkedik. Ennek számos előnye van, többek között a gyorsabb file-betöltés: merevlemezről hamarabb bekerülnek a memóriába az adatok, mint mondjuk egy DVD-olvasóba rakott korongról. Emellett a könnyű archívumkezelést is lehetővé teszi a Daemon Tools, hiszen nem kell többé a megbízhatatlan optikai lemezekre hagyatkozni – írja a Terminal.hu.

A négyes változat megjelenését hosszú várakozás előzte meg, mivel a 3.47-es kiadás környékén kezdtek egyre elterjedtebbé válni a komoly másolásvédelmi eljárással kiadott szoftverek. A fejlesztők ügyességének köszönhetően azonban azon lemezek képváltozata is „életre kelthető”, amelyek a következő védelemmel bírnak: SafeDisc (C-Dilla), Securom, Laserlock, CDCOPS, StarForce és Protect CD. Természetesen az ebbe a kategóriába eső szoftverek ilyen használata csak akkor nem törvénysértő, ha a felhasználó rendelkezik az eredeti példánnyal is.

A program letölthető itt.

virtuális daemon másolásvédelem meghajtó