Világgazdaság

Gyurcsány Ferenc is "Tarka Magyar" lesz – Tüntetés szombaton

Gyurcsány Ferenc állampolgárként aláírja a Tarka Magyar! néven szervezett demonstráció nyilatkozatát, és feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson. A tüntetést az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából tartják meg.

Gyurcsány Ferenc az MTI-nek elmondta: örömmel írja alá állampolgárként a Tarka Magyar nyilatkozatát, és nem bánná, ha más - akár liberális, akár konzervatív - politikusok is ezt tennék. A miniszterelnök arra biztatta a Magyar Demokratikus Charta támogatóit és a baloldali szimpatizánsokat, hogy legyenek ott a rendezvényen – írja a Hírszerző.

Arra kérdésre, nem tart-e attól, hogy hasonló utcai zavargások lehetnek a Tarka Magyar kapcsán is, mint amilyenek a charta rendezvénye után voltak, azt válaszolta: nem lehet elfogadni, hogy az antiradikális, demokratikus mozgalmakat a saját lakásukba zárja az a torz logika, hogy ha kimennek az utcára, az együtt jár a radikálisok randalírozásával.

KK - Főoldal bal sztrájk Gyurcsány Banki közgyűlések charta radikális KK - Főoldal jobb miniszterelnökRészvénypiacok demokratikus BÉT