Világgazdaság

Szent-Iványi lett az SZDSZ OT új elnöke

Szent-Iványi István lett az SZDSZ Országos Tanácsának új elnöke - tudta meg a szombati tanácskozás helyszínén az MTI.

 Az országos tanács budapesti ülésén a még nem hivatalos eredmény szerint Szent-Iványi Istvánra 46-an szavaztak, míg a másik jelölt, Hankó Faragó Miklós 45 voksot kapott. Az eddigi elnök Gulyás József volt, aki nem indult a posztért.

Szent-Iványi István a megválasztása után nem maradhat az SZDSZ ügyvivői testületének tagja. Az ő helyét Léderer András, a párt Új Generáció nevű ifjúsági szervezetének elnöke foglalja el az üt-ben.

Léderer András újságíróknak azt mondta, hogy vannak témák, amelyeket az Új Generáció vitt be a köztudatba, s a szervezet érte el, hogy azok a párt hivatalos álláspontjaivá váljanak. Reményei szerint ezeket hathatósabban tudják képviselni a jövőben. Arra az újságírói felvetésre, hogy több SZDSZ-es is bírálta a Fodor Gábor által vezetett párt politikáját, például a szakértői kormány megvalósítására vonatkozó felvetést, Léderer András azt mondta: a szabad demokratáknak van egy világos, eldöntött stratégiája, van megválasztott ügyvivői testülete és elnöke, illetve a párt belső fórumain eddig is megvolt a lehetőség a politikai vitára. Megjegyezte, hogy ő nem fogja kezdeményezni az SZDSZ eddigi stratégiájának felülvizsgálatát.

SZDSZ Szent-Iványi István OT