Világgazdaság

Ahová több rendőr kell: 276 település 7 megyében

Hét megyében van az a 276 település, amely az átlagosnál veszélyeztetettebb és ahol emiatt sűrűbben járőröznek a rendőrök.

A rendőrség tájékoztatása szerint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 10 rendőrkapitányságot érint az intézkedés. A 276 település 10 rendőrkapitányság - Siklós, Miskolc, Ózd, Dunaújváros, Debrecen, Berettyóújfalu, Heves, Karcag, Záhony és Nyírbátor - illetékességi területéhez tartozik - idézi a BEOL a távirati irodát.

Az ORFK az MTI-nek adott tájékoztatásában aláhúzta: nem a települések között válogattak, hanem azokat a rendőrkapitányságokat választották ki, amelyek területén bizonyos bűncselekménytípusok - a garázda jellegű cselekmények, a testi sértések, elleni bűncselekmények, és kisebb részben a közlekedésrendészeti szabálysértések - száma az átlagosnál magasabb.

Azokra a településekre, amelyek a rendőrkapitányságok révén bekerültek az átlagosnál veszélyeztetettebbek közé, több rendőrt irányítottak.

A február végétől életbe lépő intézkedéssorozat első eredményeit várhatóan fél év elteltével közli a rendőrség. Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a rendőrséget, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitány a héten az Országgyűlés rendészeti bizottságának ülésén arról beszélt, 276 olyan település van Magyarországon, amelyek az átlagosnál veszélyeztetettebbek.

Ezeken a településeken ezért sokkal többet járőröznek majd éjszaka, és nappal is nagyobb hangsúlyt fektetnek az utcai jelenlétre. Az országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint ebben az akcióban 700 rendőr vehet részt.

rendőrségFederal Reserve - Fed Nyers Rezső bűnözés Szili Katalin Világbank megye