Világgazdaság

Miskolc elhappolta a befektetőt Szikszótól

Egy hónappal azt követően, hogy a szingapúri Patec konszern bejelentette, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón építi fel első gyárát európai gyárát, a cég máris helyszínt váltott: Miskolcon, a japán érdekeltségű Shinwa telephelyén, egy bérelt csarnokban kezdi meg a munkát - írta az Észak-Magyarország pénteken.

A Patec június elején közölte: Szikszón építi fel első európai üzemét. A cég magyarországi leányvállalata autógyáraknak és motorkerékpárgyáraknak gyártana alkatrészeket, ám a hetven embernek munkát üzem máris új helyszínt keresett és talált - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.

A lapnak nyilatkozó szikszói polgármester szerint néhány, a bérleménnyel kapcsolatos apróságra hivatkoztak a szingapúriak a helyszínváltás miatt, a gépeket pedig már el is vitték. Az ázsiai befektetők úgy fogalmaztak: megrendelőik igényeit minél hamarabb ki akarják elégíteni, ám a szikszói beruházás még csak a kezdetén állt, így nem várhatnak tovább. A japán Shinwa miskolci gyára viszont felajánlotta volt fémprésüzemének épületét, amelyben minimális engedélyeztetés után rövid időn alatt már meg is lehet kezdeni a munkát.

A szingapúri cég ugyanakkor nem kívánja megszüntetni a kapcsolatot Szikszóval, ahol eddig több tízmillió forintos beruházást hajtottak már végre - írta az Észak-Magyarország.

Autók BÉT - Napi események Devizakereskedőknek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF infrastruktúra-fejlesztés A Monetáris Tanács kamatdöntései Bajnai Gordon A szerkesztő ajánlja szikszó Vállalati jelentések forintárfolyam Orbán Viktor Felmérések influenza autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek katasztrófák autó Szijjártó Péter repülés Reklám és Média Részvénypiacok fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Zöld ügyek KKV aloldal Gazdák és termelők Botrányok a politikában Patec Egyesült Államok EU aloldal Miskolc Tudomány - Kultúra ingatlanpiac bajnai-csomag infokommunikáció Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek