Világgazdaság

Összecsapásokra számíthatunk szombaton Budapesten?

Szombatra "egyetlen demonstráció megtartását sem vette tudomásul" a rendőrség az V. kerületi Szabadság térre. A Magyar Gárda és más szélsőséges szervezetek ennek ellenére szervezik a tiltakozó megmozdulásukat.

"Amennyiben lesznek olyan magánszemélyek és szervezetek - különös tekintettel a Magyar Gárda Egyesületre, akik ennek ellenére demonstrációt akarnak tartani a Szabadság téren, a rendőrség élve a jogszabályok adta lehetőségekkel, a leghatározottabban fog fellépni velük szemben" - olvasható a rendőrség által közreadott közleményben.

A rendőrség egyúttal bejelentette azt is, hogy fokozott, 24 órás ellenőrzést tartanak szombaton a fővárosban. Több szélsőséges szervezet is csatlakozott a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György melletti szimpátiatüntetéshez, amelyet a köztévé előtti téren tartanának.

A Gárda melletti szimpátiatüntetést szervez ugyanis Budaházy György baráti köre valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom július negyedikére, szombatra Budapestre. A Magyar Gárda minden tagját felhívta, hogy vegyenek részt a demonstráción, így valószínűleg az utóbbi évek legnagyobb szabású szélsőjobboldali tüntetésére számíthatunk a fővárosban.

budaházy györgy vona gábor Gazdasági Versenyhivatal brfkBajnai-csomag IMF INA Dmitrij Medvegyev Gyurcsány Ferenc lemondott Hitelek: lakás autó fogyasztási cikkek Jobbik Magyar Gárda Magyar Telekom Nyrt. CIB Bank Zrt. bajnai-csomag Jean-Claude Trichet Oszkó Péter