Világgazdaság

Új buszt tesztel a BKV - Fotók!

Hat napig teszteli a BKV Zrt. a 7-es busz vonalán a Neoplan Centroliner típusú, alacsony padlós járművet, melyet a MAN Kamion és Busz Kereskedelemi Kft. bocsátott a közlekedési társaság rendelkezésére.

Egy új és korszerű busszal találkozhatnak a 7-es vonalán utazók hat napon keresztül (július 28. és augusztus 6. között), ugyanis a BKV egy Neoplan típusú járművet tesztel. Az alacsonypadlós, csuklós buszon nem kell jegyet lyukasztani, az üzemeltetés költségeit a gyártó állja. Elhangzott, hogy az új típust a gyártó szeretné a budapesti utazóközönséggel, valamint a BKV-val is megismertetni.

A BKV 1100 buszból álló flottájából mintegy ezret cserélnek le, amint azt a pénzügyi források lehetővé teszik – mondta el Szilágyi Károly, a társaság szóvivője a Világgazdaságnak a busz bemutatóján.

"A próbaüzemi kezdeményezés jól illeszkedik a BKV Zrt. azon elképzelésébe, hogy Budapest utcáin új típusú, korszerű járművek jelenjelenk meg a forgalomban" - ismertette a BKV az átadáskor.

Szilágyi Károly, a BKV szóvivője az esetleges buszbeszerzésekkel kapcsolatban a Világgazdaságnak elmondta: amint a források rendelkezésre állnak, a társaság 1100 buszból álló flottájából lecserél mintegy ezer járművet. A buszok átlagéletkora 16 év, de van olyan busz, ami 24 éves, és sok busz egymillió kilométernél is többet futott. A MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. képviselőinek közléséből kiderült, hogy a tesztelt busz ára változó, de hozzávetőleg 70-80 millió forint között van.

Hosszú távon jobb új buszt vásárolni, mint 15-20 millió forintért felújítani és konzerválni az elavult technikájú Ikarus buszokat - mondta el Szilágyi Károly.

A közlekedési társaság arra kéri az utasokat, hogy küldjék el észrevételeiket a tesztelt járművel kapcsolatban BKV-INFO elérhetőségeire: 258-46-36 vagy [email protected]


[enews_gallery id='494677']

Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események BKV MAN neoplan beszerzés busz GfK Wall Street Bajnai Gordon kormányfő lett