Világgazdaság

Egyelőre nem bír kitörni a forint

A forint árfolyama reggel az euróhoz képest nem változott jelentősen, az euró fél tízkor 268,65 forintot ért a bankközi piacon, míg szerdán délután 268,50 forint volt az árfolyam.

Kora reggel ugyancsak 269 forint közelében jegyezték az eurót. A devizapiaci hangulat enyhén negatív csütörtökön, kora reggel ugyan megpróbált az erősödés felé indulni a forint, azonban megtört a lendület, és fél tízkor is a nyolc órás szint körül forgott az euró/forint árfolyam. Kereskedők csendes üzletmenetről számoltak be mind régiós, mind nemzetközi szinten, várakozásuk szerint a csütörtöki kereskedésben 268 és 269,50 forint között mozoghat az euró árfolyama.

A szakértők szerint sem a csütörtökön reggel publikált magyar munkanélküliségi adatok, sem pedig a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének budapesti tárgyalásai nem befolyásolják a forint árfolyamát. Az IMF küldöttség szerdán érkezett Budapestre, hogy megkezdődjön a Magyarország következő hitelrészletének lehívását megelőző szokásos konzultáció.

A dollár árfolyamára ugyanakkor hatással lehet a délután megjelenő második negyedéves amerikai adat.

A dollár árfolyama fél tízkor 188,45 forint volt, így kissé gyengült a szerda délutáni 188,90 forinthoz képest.

A dollár az euróval szemben a szerda délutáni 1,4225-ről 1, 4255-re gyengült.

A svájci frank árfolyama délelőtt 176,46 forintra gyengült a szerda délutáni 176,60 forintról.

Autók BÉT - Napi események forint elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót infrastruktúra-fejlesztés kutatás Gyógyítás-finanszírozás Malév A szerkesztő ajánlja Vállalati jelentések KK - Vállalati szemmel Ford forintárfolyam dollár Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek KK - Hírek röviden oktatás autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Részvénypiacok Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem Zöld ügyek euró GDP-adatok Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Mol Elcoteq Fővárosi ügyek biztosítás Tudomány - Kultúra bajnai-csomag árfolyam MÁV infokommunikáció Electrolux Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon tömegközlekedés