Világgazdaság

Aggályos a vezetői fizetések nyilvánossága - véli az adatvédelmi biztos

Két ponton is aggályosnak tartja az állami tulajdonú cégeknél vezető tisztséget betöltők fizetésének nyilvánosságra hozatalát szabályozó kormányrendeletet Jóri András adatvédelmi biztos, mivel véleménye szerint a jogszabály megfogalmazása nem elég pontos.

Az ombudsman szerint a nyilvánosságra hozatalra a jogszabályban megjelölt öt kategóriából kettő esetében nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan kikre vonatkozik a fizetés nyilvánosságra hozatalának kötelezettsége, illetve, hogy elrendelhető-e a nyilvánosságra hozatal.

Az egyik ilyen csoport a „más munkavállalókat tartósan irányító munkavállalók”, míg a másik az „elkülönült szervezeti egységek vezetői” által kapott pénzbeli juttatások mértéke.



Az adatvédelmi biztos irodájához az elmúlt napokban rengeteg telefonhívás és beadvány érkezett, ez azt jelezte, hogy az új kormányrendelet értelmezése nehézséget okoz a közzétételre kötelezett vállalatok egy részének.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

vezetői fizetés adatvédelmi biztosBÉT - Napi események nyilvánosság