Világgazdaság

Az Aegon visszautasítja a VÉSZ vádjait

Az AEGON Hitel Zrt. követeléskezelése minden tekintetben megfelel a jogszabályi követelményeknek - közölte szerkesztőségünkkel a cég.

Az AEGON Zrt. visszautasítja a VÉSZ (Vállalkozások érdekvédelmi Szövetsége) vádjait. A cég szerkesztőségünknek küldött közleményében reagált azokra a vádakra, amelyet a szervezet szerdán hozott nyilvánosságra.

Mint azt az Index hírportál  is megírta, a VÉSZ több bankot és egyéb pénzügyi vállalkozást tett fel "feketelistájára", amelyek állításuk szerint könyörtelenül kilakoltatják a hiteltörlesztéssel késő családokat, "maffiamódszerekkel" hajtják be a tartozásokat.

"Társaságunk egyik együttműködő partnerének sem adott a cikkben említett módon kilakoltatásra vonatkozó utasítást, a cikkben szereplő „ügyfélkezelési” módszertől pedig elhatárolódunk. Folyamatosan arra törekszünk, hogy az együttműködési hajlandóságot mutató ügyfelek problémáira megnyugtató megoldást találjunk.”- kommentálta a sajtóhíreket Harnos András, az AEGON Hitel Zrt. vezérigazgatója.

A közhiedelemmel ellentétben egyik hitelintézeteknek, így az AEGON Hitel Zrt.-nek sem érdeke a hitelszerződések felmondása, és az ingatlanok értékesítése. Az elmúlt hónapokban az AEGON Hitel Zrt. különböző megoldásokat dolgozott ki, és ajánl fel átmeneti fizetési nehézségekkel küzdő adósainak.

A Bankszövetség és a bankok közötti megállapodás alapján társaságunknál is lehetőség van a futamidő hosszabbítása, tőketörlesztés halasztása, valamint a hitel visszaállítása. Az AEGON Hitel Zrt. csak a legutolsó lépésként fordul az árverezés felé, de akkor sem a cikkben említett módszerekkel.

A VÉSZ elnökének kijelentése sérti az AEGON Hitel Zrt. érdekeit és emiatt meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket.

hitelekSzili Katalin Generali bankok karvalits ferenc Aegon VÉSZ tömegközlekedés