Világgazdaság

Baja, Barát és Csiha - Vezető MSZP-seket hallgatnak ki a Zuschlag ügyben

A nyári szünet után három szocialista politikus - Baráth Etele, Csiha Judit és Baja Ferenc - tanúkénti meghallgatásával folytatódik Kecskeméten Zuschlag János és bűntársai pere.

Keddtől folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a Zuschlag-per, melynek eddig eltelt egy éve alatt több tucat tanút meghallgatott már dr. Fodor Endre bírói tanácsa - írta a HírTV weboldala a Havariapress híre alapján. 

Eddig több tanú is megerősítette a vádat, mely szerint a szocialista politikus nem működő, fiktív egyesületek pályázataival csalt ki közel 70 millió forintot a pályázatokat meghirdetőktől. A beérkezett pályázati pénzeket azután részben a kiskunhalasi MSZP szervezet működtetésére, a Fibiszre (Fiatal Baloldali Ifjúsági Szövetség), valamint saját magánkiadásaira költötte. Korábban már szóba került az is a Kecskeméten zajló perben, hogy miért nem jutottak előbbre a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói éveken keresztül az ügyben.

Zuschlag személyi titkára, a perben szintén vádlott Lados István szerint ugyanis a rendőrök minden lépéséről, így a tervezett házkutatásokról is előre tudott a szocialista politikus, így időben felkészülhetett ezekre. Változás csak akkor történt, amikor a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vette át a nyomozást, és ennek köszönhetően egészen a vádemelésig jutottak.

lados istván zuschlag jános zuschlag-per