Világgazdaság

Dávid Ibolya: máshol a CD-ügybe belebukott volna a Fidesz

"Van olyan ország, ahol ebbe belebukott volna a fél Fidesz és a mögötte álló gazdasági hatalmasságok" - nyilatkozta Dávid Ibolya a CD-ügyről az egyéves évfordulón. Az MDF elnöke és Herényi Károly már gyanúsítottak.

- Húzzák az időt. Az MSZP a titkosszolgálatokat politikai célokra használja fel, és ebben az MDF a bűntársa - kommentálta a helyettes Fidesz-szóvivő, Cser-Palkovics András, hogy a parlament illetékes bizottsága tegnapi ülésén elhalasztotta a döntést Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogának a felfüggesztéséről - írja a Népszabadság.

Dávid Ibolya és Herényi Károly jelezték: kérik mentelmi joguk felfüggesztését. Az ügyészség június végén kérte ki a parlamenttől bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt az MDF elnökét, illetve egykori frakcióvezetőjét az UD Zrt. ügye kapcsán.

A mentelmi bizottság tegnap nem javasolta viszont Szijjártó Péter (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését. Draskovics Tibor igazságügyi és Szilvásy György volt titokminiszter jelentette fel a képviselőt, mert Szijjártó azt állította: törvénytelenül hallgattak le, figyeltek meg ellenzéki képviselőket az UD Zrt. ügyében.

A Központi Nyomozó Főügyészség kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével és egy rendbeli kényszerítés bűntettével gyanúsítja az MDF-es politikusokat.

SZDSZ mdf Dávid Ibolya ud zrt