Világgazdaság

Hogyan került a volt Wallis-vezér a Bajnai csapatba?

Hivatalosan a válságkezelés regionális szinten jelentkező feladatait segíti tanácsadással a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) Winkler Gyula, a Wallis volt vezére, aki Bajnai Gordonnal együtt igazgatta a céget a Hajdú-Bét felszámolásakor – tudta meg a Magyar Nemzet.

Winkler az egyik legfontosabb uniós forrásnál, a gazdasági operatív programoknál közreműködő szervezetnél, a Magyar Gazdaságfejlesztési (Mag) Zrt.-nél nyert el igazgatói tisztséget, munkáját azonban nem ott, hanem a könnyebb kommunikáció érdekében a MeH-nél végzi.

Bajnai Gordon egyik legfőbb bizalmasának számító egykori Wallis-vezér a MeH állásfoglalása szerint azért került a hivatalba, hogy a válságkezelő program végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztossal szoros, mindennapos munkakapcsolatot igénylő feladatait elláthassa.

Winkler Gyula kinevezésének körülményei ugyanakkor több kérdést is felvetnek. Egyrészt nem tudni, hogy miért nem volt nyílt pályáztatás az általa betöltött igazgatói posztra, másrészt az általa betöltött pozíció Winkler megjelenéséig nem is létezett a Mag Zrt.-nél.

A társaságtól kapott tájékoztatás szerint a volt Wallis-vezér a társaság kormányzati kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója, feladata a fejlesztéspolitikai intézményrendszerrel való hatékony kapcsolattartás és információáramlás biztosítása.

Bajnai Hajdú-Bét Winkler Gyula