Világgazdaság

Kordának és Dévényinek is fizetett a BKV - 3,3 milliárd ment el három év alatt

A BKV csak tanácsokra több mint egymilliárd forintot költött az elmúlt években. A cégnél három év alatt összesen 3,3 milliárdot fizettek ki különböző juttatásokra – írja az mr1-kossuth.hu.

A Kossuth Rádió szerkesztőségébe eljuttatott dokumentumból többek közt kiderül az is: kevés esély van arra, hogy felelősségre vonják Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivőjét, amiatt, hogy korábban napi nyolc órában a BKV és a Főpolgármesteri Hivatal is foglalkoztatta.

A mai Magyar Nemzetben megjelent hatvanas lista szerint egyébként a BKV-nál nemcsak a fénymásolók átvizsgálására kötöttek 19 milliós szerződést, egy, a legfőbb ügyészség asztalán fekvő dokumentum szerint hanem 52 millióért Korda György pókerezésével vagy Dévényi Tibor nosztalgiaestjével is kezelték a válságot. Több tétel eredményeként három év alatt 3,3 milliárdot fizettek ki különböző juttatásokra.

A BKV a VG Online-nak eljuttatott közleményében azt ígérte: szeptember 10-re összeállít egy táblázatot a 2003. január 1-től napjainkig történt, 10 MFt-ot meghaladó munkaviszony megszüntetéssel kapcsolatos juttatások kifizetéséről, mely tartalmazni fogja a menedzserszerződésekkel rendelkező aktív és passzív munkavállalókat is.

tanácsadás korda BKV visszaélések póker