Világgazdaság

Lovasi András: Az SZDSZ tűnjön el a politikából!

Az SZDSZ gyökértelen alakulattá, egy szűk brigád játékszerévé vált – állítja a Heti Válaszban Lovasi András, aki szerint a pártnak óriási szerepe volt abban, hogy kibeszélhetetlenné váltak a frusztrációk és a félelmek.

A zenész a hetilapnak kifejtette: a piacot dicsőítő gazdasági liberalizmusról már tíz éve tudta mindenki, hogy hülyeség, de nekik az emberjogi liberalizmust is sikerült hitelteleníteniük, ezért az SZDSZ-nek el kell tűnnie a politikából – jelentette ki.

Lovasi a lapnak kifejtette: szerinte a szocialisták úgy gondolják, a kultúra valami csecsebecse, amely azért kell, hogy színesebb legyen rajtunk a ruha. „Nem pántlika a kultúra, hanem az, ami egy közösség tagjainak segít megfogalmazni a világhoz való viszonyt” – tette hozzá. A zenész szerint ugyanakkor az sem volt szerencsés, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Cseh Tamás temetése után egy órával arról beszélt, hogy az énekes az ő katonája volt. A temetés napján politikai tőkét kovácsolni ebből nem elegáns – hangsúlyozta.

Az országgyűlési választásokon legfeljebb LMP-szimpatizánsként veszek részt, politikusként semmiképp – jelentette ki Lovasi András a lap kérdésére.

LMP Kiscsillag Kispál és a Borz SZDSZ Cseh Tamás Orbán Viktor Fidesz Lovasi András