Világgazdaság

Segítene a kormány a leégett autótükörgyárnak

Kormányzati segítséget kínálnak a leégett mátészalkai autótükörgyárnak, Varga István miniszter kedden reggel tárgyal a Flabeg csoport igazgatóságának elnökével annak érdekében, hogy a cég mátészalkai gyára üzemcsarnokának helyreállítása mielőbb megkezdődhessen - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium kommunikációs főosztálya közleményben hétfőn az MTI-t.

A közlemény kitért arra, hogy a 270 dolgozónak biztos megélhetést nyújtó mátészalkai Flabeg gyár a hátrányos helyzetű térség egyik kiemelt foglalkoztatójának számít.

A szatmári gyár egyik telephelyének 3.600 négyzetméteres üzemcsarnokában vasárnap pusztított tűz. A könnyűszerkezetes elemekből készült létesítmény tetőszerkezete égett, s középső része a tűzoltók erőfeszítései ellenére beomlott, csak a szilárd falazattal épített két végénél tudták a lángok továbbterjedését megakadályozni.

A német cégcsoport mátészalkai Flabeg Automotive Gyártó és Kereskedelmi Kft.-jének hétfő délutáni közlése szerint a jelentős kár felmérése még folyamatban van, s a tűz keletkezési okát szakértők bevonásával vizsgálják.

A tűzkárt szenvedett üzemcsarnok dolgozóinak egy része hétfőn a cég másik mátészalkai telephelyén kapott munkát, a többieket egyelőre szabadságra küldték.

A cégcsoport tájékoztatása szerint a kárfelszámolás hétfői indításával egy időben a vállalat vezetése megkezdte a termelés mielőbbi újrakezdésének előkészítését, amelyet felgyorsíthat a felajánlott kormányzati segítség. 

leégett autótükörgyár kormányzati segítség