Világgazdaság

Stumpf az olajfa-koalícióról: Bokros kihívója lehet Orbánnak

Kevés esélyt lát Stumpf István politológus arra, hogy Bajnai Gordon elvállalja az MSZP listájának vezetését és elindul a miniszterelnöki posztért.

Nehéz ma megmondani, ki lehet majd az MSZP miniszterelnök-jelöltje: a párt újra meg újra kísérletet tesz arra, hogy megnyerje az ügynek Bajnai Gordon kormányfőt, ám nincs sok esély arra, hogy ez sikerül - mondta a Századvég Alapítvány elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Stumpf István nem vetné el teljesen annak lehetőségét, hogy Bokros Lajos mögött - egy újragondolt olajfa-koalíció megalakításának reményében - felsorakozik az MSZP, az SZDSZ és az MDF egy része, mondván, hogy a Horn-kormány pénzügyminisztere méltó kihívója lehet Orbán Viktornak.

A politológus szerint azonban ez komolyan megosztaná a szocialistákat. A kérdés az - magyarázta - hogy milyen célt tűz ki maga elé az MSZP: megpróbálja-e megakadályozni a Fidesz minél nagyobb arányú győzelmét, vagy inkább olyan embert keres a kampányhoz, akivel hozzá lehet fogni a párt újjáépítéséhez.

Gyuris Dániel Richter Gedeon Nyrt. páva zsolt Stumpf concorde IMF EGIS Nyrt. Omninvest Medgyessy Péter bokros Részvénypiacok Federal Reserve - Fed mszpCOFACE Hungary Bank of America