Világgazdaság

Meghonosítanák a csoportos pereket

Folyik a vita a csoportos perlésről szóló törvényjavaslat kapcsán.

A civil fogyasztóvédők örülnének a mielőbbi szabályozásnak, amellyel a sok károsultat érintő ügyekben egyetlen eljárásban rendezhetők a felelősség és a kártérítés kérdései. A tömeges fellépés növelheti a szabályok visszatartó erejét is.

Az Egyesült Államokban igen elterjedt, alkalmazásával olykor milliárdos összeget ítélnek meg kártérítésként. A környezetszennyezési esetektől a versenyjogsértéses ügyekig sikerrel léphetnének föl hazánkban is a hátránnyal érintettek jóvátételért.

A törvényjavaslat igyekszik elősegíteni a csoportos jogérvényesítést. A szakértők nem is a szándékot, hanem szakmaiságot kérdőjelezik meg. Lapunk információi szerint az IRM idő előttinek és kidolgozatlannak találta.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Autók páva zsolt NAV logisztika Deutsche Bank sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság FHB NyRt. Audi Hungaria Motor Kft. raktározás Nagy János altábornagy (VPOP) Diákhitel Zrt. A szerkesztő ajánlja orosz-ukrán gázvita Fredrik Reinfeldt Vállalati jelentések Dávid Ibolya Költségvetés 2012-2013 influenza autóipar Csúcstalálkozók Elemzői vélemények General Motors csoportos perek A KSH jelenti repülés Parragh László Twitter Google Inc. Karácsonyi vásárlás Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció Zöld ügyek Microsoft MÁV-Start Forsense Befektetési lehetőségek Egyesült Államok Piacbefolyásoló adatok Világbank Euróbevezetés biztosítás áruszállítás Angela Merkel MÁV Ryanair