Világgazdaság

Kilenc díjat vettek át az MTV munkatársai

Március 15-e alkalmából kitüntették a Magyar Televízió nyolc munkatársát, és díjat kapott az Unokáink sem fogják látni, a köztelevízió harmincéves városvédő műsora is.

Az oktatási és kulturális miniszter Balázs Béla-díjat adományozott Litauszki Jánosnak, a Magyar Televízió vezető rendezőjének a mozgókép területén kifejtett alkotói, művészi tevékenységéért. Az önkormányzati miniszter emléktárggyal köszönte meg Jurkovics Jánosnak, a köztelevízió Szegedi Regionális Szerkesztősége stúdióvezetőjének a közigazgatási és rendészeti szervek tevékenységét megismertető munkáját.

A nézők hiteles tájékoztatásáért elismerésben részesültek az MTV Hír Főszerkesztőségének munkatársai. Bednárik Imre hírigazgató, valamint Szimicsku László és Novák András szerkesztő-riporterek a honvédelem ügyének képviseletéért, Vigh András szerkesztő-riporter a Vám- és Pénzügyőrség tevékenységének objektív bemutatásáért, Olajos Gergő, a Kékfény vezető szerkesztője pedig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkájáról való tárgyilagos tudósításért vehetett át díjat.
A Magyar Olimpiai Bizottság sportújságírókat díjazott a Magyar Sajtó Napja alkalmából, kiemelkedő teljesítményéért Somos Ákos, a TeleSport szerkesztő-riportere kapott elismerő oklevelet.

Csengery Antal-díjat vehetett át a Fővárosi Önkormányzattól Ráday Mihály, a Magyar Televízió harmincéves városvédő műsora, az Unokáink sem fogják látni elismeréseként. A nagyhatású műsor alkotóinak köszönhetően az elmúlt harminc évben számtalan értékes budapesti épület, alkotás menekült meg a pusztulástól, és maradt fenn megújult formában az utókor számára. A köztelevízió műsorsorozata ráirányította a nézők figyelmét arra, hogy az értékmentés nem csak a döntéshozók, hanem a civil társadalom ügye is. Közös emlékezet és tudás szükséges ahhoz, hogy újra felfedezzük az elfeledett emlékhelyeket, jobb sorsra érdemes templomokat, kastélyokat, régi vasútállomásokat, fürdőket, ipartörténeti emlékeket. Az Unokáink sem fogják látni már három évtizede szolgálja az örökségvédelem ügyét: felhívja a figyelmet a megmentendő értékekre és figyelemmel kíséri sorsukat.

telesport BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) Goldman Sachs ráday mihályApple bednárik Cashline Kft hiradó kitüntetés MSZP-ügyek kékfény MDF-ügyek Amerikai piac - napi elemzés mtv Március 15.