Világgazdaság

Szabadulna a tulajdonos a nagy presztízsű hírmagazintól

A tulajdonos Washington Post bejelentette, hogy a Newsweek magazin eladásának lehetőségét vizsgálja.

A magazin az utóbbi években veszteséget halmozott fel, és a tulajdonosa azzal számol, hogy a Newsweek idén is veszteséges lesz. Emiatt a Washington Post elnöke, Donald Graham kijelentette, a magazin vélhetően "másutt jobban megfelelne."

A világ számos más magazinjáhez hasonlóan  Newsweek a gazdasági hatására a hirdetésekből származó bevételek csökkenésével küszködött. A lapnak nehézséget okozott az online médiumok térnyerése is - jelenti a BBC.

A Newsweeket 1933-ban indították útjára és1961-ben vásárolta meg a Washington Post. A cég most az Allen & Company befektetési bankot bízta meg a magazin eladásával.

Opten Informatikai Kft. BÉT - Napi események Nissan Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV magazinAdósságválság az EU-ban Pénzügyi és gazdasági válság 2010 emfesz OTP hivatali visszaélések Goldman Sachs K&H Bank Zrt. TV-csatornák Erős János A szerkesztő ajánlja makroadatok IMF Vállalati jelentések Washington Post forintárfolyam Orbán Viktor Alstom Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány Traian Băsescu Gyurcsány Ferenc autó repülés Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok OMV Ausztria Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek AIG Inc. A munka világa elad Deviza- és árupiac Newsweek adó Mol Botrányok a politikában Európai Unió Vaskerék Lengyel László BNP Paribas biztosítás ingatlanpiac Angela Merkel VG Egészségügyi konferencia Nicolas Sarkozy Bajnai Gordon kormányfő lett bajnai-csomag Optimista sarok Fidesz-ügyek BP (British Petroleum) korrupció Equilor