Világgazdaság

Orbánék gazdaságpolitikájával ki lehet törni Becsey szerint

A Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára szerint meg lehet győzni az Európai Uniót arról, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikájával ki lehet törni a jelenlegi eladósodottságból.

Az unió már nemcsak utólag, vagy egy költségvetési folyamat közben vizsálná egy-egy tagállam költségvetési viselkedését, hanem, éppen a válság hatására, szorosabb gazdaságpolitikai együttműködési mechanizmust készül beindítani -mondta az InfoRádiónak a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára.

Ennek része lenne az is, hogy az egyes tagállamok költségvetéstervezetét a többi uniós ország is megvizsgálná és véleményezné, így már előre látni lehetne az esetleges buktatókat - tette hozzá Becsey Zsolt.

Az államtitkár szerint az majd az EU-val folytatott tárgyalásokon dől el, hogy tartható-e a néhány éve elvárásként megjelölt 2,8 százalékos költségvetési hiánycél.

Becsey Zsolt ugyanakkor hangsúlyozta: véleménye szerint meg lehet győzni az uniót arról, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikája az a filozófia, amellyel ki tudunk törni a jelenlegi eladósodottsági helyzetből.

Azt kell megértetni a közösséggel - magyarázta az államtitkár -, hogy a jelenlegi hiányt Magyarország csak kinőni tudja, a 2,8 százalékot nem feltétlenül egy újabb stagnálást, vagy visszaesést hozó lépéssorozattal kell visszaállítani.

becsey zsolt Aviva Életbiztosító Zrt. Autók BÉT - Napi események Vodafone Pénzügyi és gazdasági válság Metro Reuters 2010 OTP turizmus Moody's A szerkesztő ajánlja makroadatok Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás oracle forintárfolyam gazdaságpolitikaA második Orbán-kormány Matolcsy György autóipar Apple Elemzői vélemények A második Orbán-kormány gyógyszeripar repülés Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása Karrierklub Federal Reserve - Fed CB Richard Ellis Demszky Gábor A munka világa Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció Microsoft IMF-megállapodás utazás adó fiat Állami Számvevőszék Mercedes-Benz Facebook ERSTE AG ingatlanpiac Egészségügy - Gyógyítás tömegközlekedés Equilor