Világgazdaság

Hollywood 10 leggazdagabb férfija

A leggazdagabb tv-sztárokat, sportolókat és rendezőket gyűjtötte össze a Forbes. A listát James Cameron, rendező vezeti 210 millió dollárral.

A Forbes elkészítette a világ leggazdagabb "celebjeinek" listáját: sportemberek, rendezők, tv-sztárok, humoristák szerepelnek rajta..

Az első James Cameron, 210 millió dollár éves fizetéssel, a rendezőnek az Avatar 2,7 milliárdot hozott, Cameron az Avatar2-n dolgozik jelenleg.

A második helyen Tyler Perry, 125 millió dollárral – írja a Forbes. A Georgiai központú stúdió vezetőjenek az „I Can Do Bad All By Myself” és a „Why Did I Get Married Too?” című filmek 112 millió dollárt hoztak neki.
Michael Bay a harmadik helyenet kapta meg, a Transformers „atyja”.

Tiger Woods a negyedik helyen áll 105 millió dollárral, a Nike és az EA jól hozott neki.  Jerry Bruckheimer 100 millióval követi a golfozót. Az utolsó produkciói a G-Force és a Prince of Persia nem sikerültek túl jól.

Steven Spilbergnek is 100 milliója van évente, a rendező legnagyobb dobása még mindig a Jurassic Park. George Lucas 95 millióval áll Spilberg mögött, aki a Star Warsból szedi össze bevételének nagy részét – akinek semmit sem kell tennie, és mégis dől a pénz hozzá.

Phil McGraw televíziós show-mester 80 millió dollárt keres évente, és több millió rajongója van. Simon Cowell aki az X Faktor elindításával vált híressé  is felkerült a Frbes listájára, 80 millió dolláros éves bevétellel.

Jerry Seinfeld, a világ legjobban fizetett humoristája 75 millióval került fel a listára.

A Forbes gyakran állít össze érdekes listákat, tanulmányokat. Legutóbb azt jósolták meg, mi vár ránk 2020-ig a gazdaságban:

Háború, csalás, gigantikus multik - ez vár ránk 2020-ig

 

leggazdagabb világ tv-sztár celeb rendező