Világgazdaság

Nagyot ugrott a Yahoo-kurzus a felvásárlás hírére

A Yahoo részvények árfolyama több mint 9 százalékkal emelkedett csütörtökön azon hírek hatására, hogy az internetes vállalatot magántőketársaságok vásárolhatják fel. Az ajánlattevők között lehet az AOL vagy a News Corp. is.

A Reuters egy forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy az előző nap több magántőke társaság megkeresett több médiacéget, köztük a News Corp.-ot és az AOLt annak kapcsolatban, hogy esetleg felvásárolják a Yahoot. A forrás szerint a Yahoot eddig nem keresték meg magántőke társaságok.

 

Az APA New York-i jelentése szerint a vállalatot a tőzsdén kereken 20 milliárd dollárra értékelik. Ugyanakkor a Bloomberg szerint a Yahoo, amely 2008-ban már mereven elutasította a Microsoft Corp., felvásárlási ajánlatát, most felkérte a Goldman Sachs csoportot, segítsen neki védekeznie a lehetséges felvásárlási próbálkozásokkal szemben.

Az 1995-ben alapított Yahoo tavaly 6,46 milliárd dollár bevétel mellett 597,99 millió dollár adózott eredmény könyvelt el.

felvásárlás 2010 OTP ben bernanke News Corp. EGIS Nyrt. forintárfolyam Orbán Viktor A második Orbán-kormány tőzsde Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása Yahoo Karrierklub CB Richard Ellis Deviza- és árupiac Microsoft TESCO-GLOBAL Zrt. Suppan Gergely adó Európai Unió Alstom Hungária Zrt. kgfb infokommunikáció Adórendszer Magyarországon Jean-Claude Trichet AOL tömegközlekedés