Világgazdaság

Rekord eladások a Škodánál - A legnépszerűbb modellek!

Szeptember folyamán 75 790 autót értékesített a Škoda Auto, ez minden idők legjobb havi eredményét jelenti a legnagyobb cseh autógyártó számára.

A 2010-es év első kilenc hónapja során a Škoda 12,8 százalékkal, összesen 568 990 darabra növelte eladásait.

A Škoda Auto Közép- és Kelet-Európa további országaiban átlag feletti növekedésről számolhatott be, s minden itteni piacon tovább tudta növelni kiszállításait és részesedéseit. Magyarországon 4 480 személygépjármű kiszállítására került sor 2010 első kilenc hónapja során, ami 12,2 százalékos növekedést jelen az elmúlt esztendő ugyanezen időszakához képest. A legnépszerűbb modell továbbra is az Octavia (2 374 darab). A márka Oroszországban 35,2 százalékkal több, összesen 34 273 autóját értékesítette.

Nyugat-Európában (Németország nélkül) az előző évhez képest 25,5, míg Hollandiában 75,9 százalékkal bővültek a Škoda Auto kiszállításai. Utóbbi piacon a különösen kedvező üzemanyag-fogyasztás és széndioxid-kibocsátás jellemezte GreenLine modellek bizonyultak igen népszerűnek. A kiváló nyugat-európai eredményekhez a Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában, Belgiumban és Svájcban produkált jelentős növekedés is nagyban hozzájárult.

Változatlanul dinamikus emelkedés jellemezte az Európán kívüli feltörekvő piacokat. Kínában a Škoda 134 470 eladott járművével 65 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának volumenét (81 652). Az Európán kívüli további piacok összesített értékesítés-növekedése elérte a 44,6 százalékot.

volumen A második Orbán-kormány eladás A második Orbán-kormány octacia modell szeptember fabia