Világgazdaság

Vezető külföldi hírportálok címlapjain a magyar iszapkatasztrófa

Kiemelt helyen, általában a címlapon foglalkoznak a vezető külföldi újságok online kiadásai az Ajka környéki iszapömléssel.

Terjedelmes, fotókkal illusztrált helyszíni beszámolóval jelentkezik a The New York Times nemzetközi kiadása, a BBC vezető hírként számol be az eseményről, a Reuters több hírrel követi a katasztrófát, a CNN is a legfontosabb történések között említi az iszapáradást.

A beszámolók részletesek, viszont általánosságban elmondható, hogy 3-4 órával mindig elmaradnak az aktuális helyzettől. Az AP tudósításában azt emeli ki, hogy ökológiai katasztfórának tekinthető az iszapáradat.

A két vezető francia napilap közül csak a Le Figaro számol be a hazai eseményekről, a Le Monde még rövidhír szintjén sem tartja említésre érdemesnek a katasztrófát. A Figaro az AFP hírét idézve közöl rövid beszámolót az iszapfolyamról és a rendkívüli állapot kihirdetéséről az érintett három megyében.

Richter Gedeon Nyrt. CNN Reuters Allianz Biztosító makroadatok iszapár makromutatók Federal Reserve - Fed BBC Ajka kataszrtófa