Világgazdaság

Új vezérigazgató-helyettesek a Magyar Televíziónál

A Magyar Televízió vezérigazgatója, Medveczky Balázs a Közalapítványi Kuratórium pénteki, 2010. november 26-ai jóváhagyásával kinevezte a gazdasági és a szolgáltatási vezérigazgató-helyetteseket.

Az MTV vezérigazgatója 2010. november 26-án kinevezte Dobos Menyhért műsorigazgatót szolgáltatási vezérigazgató-helyettesnek, aki a műsorokért felel. Ugyancsak kinevezte Adamik Ágnes digitális MTV igazgatót gazdasági vezérigazgató-helyettesnek, aki új feladata mellett továbbra is felügyeli a digitális igazgatóság napi munkáját.

Gazdasági vezérigazgató-helyettes:
Adamik Ágnes - a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán rendszerszervező üzemgazdászként végzett, folytatott gyártásvezetői, okleveles könyvvizsgálói és MBA gazdasági elemzői tanulmányokat. Negyedszázada erősíti az MTV csapatát, pályáját 1984-ben kezdte a Magyar Televízióban. Felvételvezetőként indult pályafutása, majd gyártásvezetőként, főgyártásvezetőként, később gyártási és gazdasági, valamint főszerkesztőségvezető beosztásban dolgozott. 2007-től a köztelevízió telephelyváltását szervezte és bonyolította. Oroszlánrésze volt abban, hogy a Magyar Televízió 2009. július 31-én, határidőre átadta volt székházát, a belvárosi Tőzsdepalotát az ingatlan tulajdonosának. Adamik Ágnest projektmenedzsment gyakorlatára, és a műsorgyártás területén szerzett 25 éves tapasztalatára alapozva 2009 októberében bízták meg a Digitális MTV Igazgatóság vezetésével.

Szolgáltatási vezérigazgató-helyettes:
Dobos Menyhért a Híradásipari Technikum elvégzése után rögtön a Magyar Televízióban helyezkedett el kép- és hangtechnikusként. Miután a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán diplomát szerzett, az MTV ügyfélkapcsolati osztályának vezetőjévé lépett elő. Később a szervezeti kapcsolatok főosztályvezetője, majd az alelnöki, illetve az elnöki kabinet vezetője lett. Az MTV Közéleti Főszerkesztőségének, vagyis a Közéleti, a Vallási és Egyházi, a Kisebbségi és a Határon-túli Műsorok szerkesztőségének munkáját 2003-tól 2010. június 6-áig irányította. 2010. június 7-től az m1 és m2 műsorigazgatója, az MTV programtanácsának tagja.

Magyar Televízió BÉT - Napi események m2BÉT - Napi események dobos menyhért Medveczky Balázs adamik ágnes m1 mtv