Világgazdaság

Sereghajtó a forint - Újra 220 körül a frank

A forint a keddi kedvező szereplés után szerdán gyengült az euróval és a frankkal szemben, és újra 220 forint körül jegyzik az alpesi devizát.

A forint 222 feletti szintről kedden 218-as árfolyamig menetelt a svájci frankkal szemben, majd 218,6 forinton alakult a zárás, miután az év elején visszatért a likviditás a piacokra és kedvező nemzetközi hírek érkeztek, melynek hatására javult a kockázatvállalás.

A kedvező nemzetközi hangulatban a svájci frank gyengült kedden. Szerdán az európai vezető tőzsdeindexek esésnek indultak, a kedvezőtlenebb hangulatban a forint gyengült, a svájci frankot újra 220 forint környékén jegyzik a bankközi devizapiacon.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Kedden 276 forintot kértek az euróért, szerda reggel még tartotta a szinteket a forint, de délutánra 277-re változott a kurzus.

A forint 0,4 százalékot gyengült az euróval szemben napon belül, a lengyel zloty 0,1 százalékot gyengült. A román lej stagnálást mutat a közös európai devizával szemben, míg a cseh korona 0,16 százalékot erősödött.

BÉT - Napi események forint Pénzügyi és gazdasági válság Frank emfesz Lakossági energia és üzemanyagárak turizmus deviza makroadatok forintárfolyam A médiatörvény fogadtatása Magyar EU-elnökség Orbán Viktor Hitelek: lakás A második Orbán-kormány GKI autó Soros György Adósságválság az EU-ban makromutatók Az EU soros elnöke Magyarország devizapiac Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása zlotyTurizmus fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac GfK Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete A munka világa Renault Samsung euró Mol Varga Mihály Európai Unió martonyi jános árfolyam kgfb