Világgazdaság

Az ACE Telekom a főváros legnagyobb mikrohullámú netszolgáltatója

Az ACE Telecom, 2010-ben 494 millió forint árbevételt ért el, ami 21,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A cég tavaly az árbevétel több mint 24 százalékát, összesen 121 millió forintot költötte fejlesztésekre, és hasonló mértékű beruházások szerepelnek terveik között a 2011-es évben is.

Az ACE Telecom, a hazai internetszolgáltató piac egy meghatározó magyar tulajdonú szereplője, amely nemcsak a múlt évben, hanem az elmúlt öt évben átlagosan 20 százalékos növekedést ért el - mondta mai évértékelő tájékoztatóján Strelisky Ádám társügyvezető. Hozzátette, az elmúlt év minden piaci szereplő számára nehéz volt, figyelembe véve a bizonytalan piaci kilátásokat és a váratlan állami szankciókat.

A 40 főt foglalkoztató ACE Telecom 2010-es árbevételének 80 százalékát a vállalati, míg 20 százalékát a lakossági internet szolgáltatásból származó bevételek alkották. A növekedés emellett a nagyobb ügyfélszámnak is köszönhető. Az ACE Telecom jelenleg Budapest és agglomerációjának 96 százalékát fedi le.

A bővítés mögött, többek között, a Wnet Internet Kft. Rétság és környéki hálózatának felvásárlása áll, de 2010 decemberében ACE Telecom tulajdonba került a HunNet Hungarian Networks főváros és környéki hálózata is. Utóbbi tranzakció eredményeként összesen 50 új bázisállomással bővült a cég hálózata. Ezzel az ACE Telecom, Budapest és környéke legnagyobb mikrohullámú hálózatával rendelkező internet szolgáltatójává fejlődött.

 

HunNet mikrohullámú árbevétel Wnet ACE Telekom internetszolgáltató fejlesztés