Világgazdaság

Száguld a forint! - Hol tart az árfolyam most?

A forint hat hete folyamatosan erősödik az euróval szemben. A hetediket is jól kezdte a hazai deviza: az eurót 268,5 forintos szinten jegyzik.

A forint reggel erősödött az euróval szemben, majd a lendülete alábbhagyott, de még így is kedvezőbb szinteken jegyzik, mint az előző napi záróárfolyam.

A hazai deviza 268,5-ös szinten áll az euróval szemben délelőtt. Reggel egészen 267,4-ig kapaszkodott az előző 269,14-es záróhoz képest.

Hatodik hete robog a forint

A forint 0,32 százalékot emelkedett, a lengyel zloty 0,36 százalékos erősödésben áll napon belül az euróval szemben. A román lej 0,2 százalékot erősödött, míg a cseh korona 0,16 százalékot gyengült.

Az Equilor közgazdászai elmondták: lökést adhat a forintnak Orbán Viktor kijelentése, hogy nem emelnék az inflációs célt. Korábban azok a hírek terjedtek el, hogy a kormány emelné a jelenlegi 3 százalékos inflációs célt.

A szakértők szerint ha nem emelkedik az inflációs cél és nem lesz „erős fordulat” a kamatpolitikában, akkor a forint erősödő pályán maradhat – írja a Bloomberg.

Közben Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter egy 250 milliárd forintos stabilitási alap felállításáról beszélt február 4-én. Ezt az alapot akár ma el is fogadhatják, így fundamentális oldalról továbbra is támogatást kap a forint – vélekednek a Raiffeisen elemzői.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint a svájci frankkal szemben is kedvezőbb szintekre került: a 207,56-os záróárfolyamról 206,21-ig erősödött. A napi legerősebb szint 205,25-ön alakult reggel. Az euró elérte az 1,3-as lélektani árfolyamot a frankkal szemben.

Zuhanásnak indulhat a svájci frank!

A nemzetközi befektetői hangulat továbbra is kedvező, és a várható hazai költségvetéssel kapcsolatos bejelentések is fűtik a forint erejét.

BÉT - Napi események forint CHF Frank deviza HUF Az EU soros elnöke Magyarország euró árfolyam