Világgazdaság

MÁV: Vége az idősek kedvezményének

Az Index azt írja, hogy péntektől már nem váltható vasúti utazásra életkorhoz kötött kedvezményes jegy. A MÁV-Start Zrt. bejelentette, hogy megszünteti az 55 éve felettiek csökkentett díjszabását.

Július 1-ejétől változnak a MÁV-Start Zrt. érvényben lévő díjtételei. A cég közleményben jelentette be, hogy megszűnik az 55 évüket betöltöttek 20 százalékos, életkorhoz kötött kedvezménye - írja az Index.

A megszűnés napjától a kedvezményes árú jegy már nem váltható. Az elővételben vásárolt kedvezményes menetjegyek az érvénytartamon belüli utazásra még felhasználhatók, de azoknak, akik érvénytartam megjelölése nélkül vásárolták a kedvezményes árú menetjegyet, már kiegészítő jegyet kell venniük, vagy a pénztárakban kezelési költség nélkül visszakaphatják pénzüket.

Opten Informatikai Kft. BÉT - Napi események makroadatok INA nyugdíjas kedvezmény Nouriel Roubini kedvezmény A második Orbán-kormány GKI energetika Adósságválság az EU-ban makromutatók MÁV vasútRészvénypiacok kgfb korkedvezmény tömegközlekedés