korkedvezmény

Nagy ára lehet a nők korkedvezményes nyugdíjának

Az elmúlt évek bérrobbanása miatt sokat nőttek a megállapított nyugdíjak, akik ezt az időt nem számíttatják be a nyugdíjukba sok pénztől eshetnek el.
2020.08.11 Olvasási idő:

Ombudsmanhoz fordultak a volánosok a korkedvezmény ügyében

Az Alapvető Jogok Biztosához fordult a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezete és a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége az autóbusz-gépkocsivezetők korkedvezménye ügyében - közölték szakszervezetek csütörtökön az MTI-vel.
2015.03.05 Olvasási idő:

Megszüntetik a korhatár előtti nyugdíjakat

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a parlamentnek.
2011.10.17 Olvasási idő:

MÁV: Vége az idősek kedvezményének

Az Index azt írja, hogy péntektől már nem váltható vasúti utazásra életkorhoz kötött kedvezményes jegy. A MÁV-Start Zrt. bejelentette, hogy megszünteti az 55 éve felettiek csökkentett díjszabását.
2011.07.01 Olvasási idő:

BKV, Volán, Mozdonyvezetők - Sztrájkra készülhetünk

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a mozdonyvezetők és a BKV járművezetői, valamint a dél-dunántúli Volán-buszvezetők június 29-én.
2011.06.09 Olvasási idő:

Ma eldől: egy időre megbénulhat egész Budapest

Sztrájk lehet a BKV-nál, ha nem születik megegyezés a korkedvezményes nyugdíjról. Az akció tervezett időpontját ma jelentik be.
2011.06.09 Olvasási idő:

Századvég: A lakosság nem tartja igazságosnak a korkedvezményt

A Századvég május végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a választók nagy többsége nem tartja igazságosnak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának jelenlegi feltételeit. A magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a fennálló rendszeren – írja a Hírszerző.
2011.06.03 Olvasási idő:

"A kormány nyugdíj-ügyben olyan, mint elefánt a porcelánboltban"

Magyarországon közel három millióan részesülnek nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban, ebből azonban csaknem másfél millióan még nem töltötték be az öregséginyugdíj-korhatárt, hanem különböző jogcímeken meghatározott juttatásokra tarthatnak igényt - olvasható a Political Capital (PC) elemzésében.
2011.05.26 Olvasási idő:

Reform előtt: tömegesen kérik nyugdíjazásukat a lengyel katonák

Tömegesen kérik nyugdíjaztatásukat a lengyel hadsereg hivatásos tagjai, mivel tartanak a jövő évben életbe lépő nyugdíjreformtól, és aggódnak a katonai szolgálat stabilitásának hiánya miatt - írta hétfőn a Rzeczpospolita.
2011.05.23 Olvasási idő:

Szakértő: Katasztrófát okozna a kormány nyugdíj terve

Rövid távon katasztrofális hatása lehet annak, ha a korkedvezményes nyugdíjasok egy részét visszaterelik a munkaerőpiacra - mondta az InfoRádiónak az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa. Simonovits András azonban hozzátette: hosszú távon lehetnek előnyei a lépésnek.
2011.05.18 Olvasási idő: