Világgazdaság

Fontos információ a neten vásárolt MÁV-jegyekről!

A MÁV-START Zrt. internetes jegyértékesítési rendszere technikai okok miatt bizonytalan ideig nem elérhető, a jegykiadó automaták az ország egész területén nem üzemelnek. A belföldi vonatokra a kinyomtatott jegy nélkül is fel lehet szállni, az interneten vásárolt nemzetközi jegyeket azonban újra kell váltani a pénztárnál - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

Azok az utasok, akik már az interneten keresztül megváltották a belföldi menetjegyüket, de még nem nyomtatták ki a jegykiadó automatából, a menetjegy nélkül is felszállhatnak a vonatra. A pótdíjazás elkerüléséhez azonban mindenképp az együttműködésükre van szükség a vonatokon - hívja fel a figyelmet a MÁV-START Zrt.

A menetjegy megvásárlásának igazolásaképpen feltétlenül szükséges, hogy megadják a jegyvizsgálónak az e-mail címüket és a vásárlás időpontját, aki ezen adatok alapján egy úgynevezett utasleadási lapot tölt ki. Ezt a dokumentumot az utasnak el kell juttatni a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatára e-mailben, faxon, levélben vagy személyesen.

Az ebben az időszakban interneten vásárolt nemzetközi jeggyel utazni szándékozók - ha még nem vették át a menetjegyüket - csak új menetjegy váltásával kezdhetik meg nemzetközi utazásukat.

A regisztrált e-mail cím, a vásárlás időpontja megjelölésével, és az eredeti jegy benyújtásával az ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető az újonnan, pénztárnál váltott nemzetközi menetjegy kezelési költség levonása nélküli visszatérítése is - közli a MÁV-START Zrt.

A vasúttársaság kéri, hogy a nemzetközi jeggyel utazni szándékozók az indulás előtt keressék fel a személyes ügyfélszolgálatok egyikét. Ezek elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatók.

Aviva Életbiztosító Zrt. Autók hibaelhárításBÉT - Napi események logisztika Pénzügyi és gazdasági válság raktározás hadi- és űripar turizmus Gyógyítás-finanszírozás makroadatok Cégjog Raiffeisen forintárfolyam vonat Oroszország Nouriel Roubini autóipar Apple e-ticket Elemzői vélemények Navracsics Tibor A második Orbán-kormány jegyvásárlás makromutatók Részvénypiacok A munka világa utazás MÁV Varga Mihály Elcoteq Európai Unió Fővárosi ügyek Amerikai piac - napi elemzés informatika ingatlanpiac áruszállítás Egészségügy - Gyógyítás tömegközlekedés Warren Buffett