Világgazdaság

Budapesti járatokat töröl a Ryanair

Tizenhárom budapesti járatot töröl a következő két hétben a Ryanair, mert a repülőtéri határőrség ragaszkodik a Budapesten megforduló gépek pilótáinak és utaskísérőinek ellenőrzéséhez, ehhez pedig a dolgozóknak el kell hagyni a gépeket az érkezések és indulások közötti 25 percben - tette közzé a légitársaság. Mint a hvg.hu írja, a Ryanair közölte a Budapest Airporttal, hogy figyelmen kívül hagyja az eljárást, erre a reptér nem adott felszállási engedélyt két járathoz. A Ryanair ezután jelentette be a járattörléseket.

A Ryanair március 3-a és 16-a között a memmingeni, a badeni, a thesszaloniki és a manchesteri járatát törli a reptéri hatóságok "ostoba eljárása" miatt - közölte a légitársaság. A Ryanair szerint a reptéri hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy a pilóták és utaskísérők akkor is kiszálljanak ellenőrzésre a Budapestre megérkező gépekből, amikor csak 25 percük van a visszaindulásra.

A légitársaság bejelentette, hogy az írországi és nagy-britanniai járatain a budapesti személyzet március 1-jétől figyelmen kívül hagyja majd az eljárást a 25 perces időkorláttal megforduló gépeken. Ezt követően a Budapest Airport nem adott felszállási engedélyt a Ryanair március 1-jei manchesteri és március 2-i baden badeni járatának, ezeket a járatokat törölni kellett - tette hozzá a társaság. A Ryanair mindaddig fenntartja a járatok törlését, amíg meg nem változtatják a szabályokat.

Michael O''Leary, a Ryanair vezére szerint semmi sem indokolja a határőrség eljárását, mert helyi pilótákról és fedélzeti alkalmazottakról van szó, akik budapesti munkanapjuk elején és végén egyébként is átesnek a bevándorlási és biztonsági ellenőrzéseken.

légiközlekedés repülőjegy Budapest Airport járat Ryanair