Világgazdaság

Az EU pénzügyminiszterei a bankcsődök szabályairól tárgyalnak

Az EU-tagországok pénzügyminiszterei ma Brüsszelben újabb kísérletet tesznek arra, hogy megegyezzenek a bankok felszámolására vonatkozó jövőbeni szabályokról. Ehhez tartozik nemzeti felszámolási alapok létrehozása a pénzügyi ágazattól származó hozzájárulásokból. A második fontos alkotóelem az úgynevezett szavatossági hierarchia, amely azt rögzíti, hogy bankcsődök esetén a tujlajdonosok, a hitelezők és a betétesek milyen sorrendben és milyen terjedelemben részesülnek a kölségekből.

A múlt pénteken tartott első találkozójukon a pénzügyminiszerek képtelenek voltak megegyezni az órákon át tartó éjszakai ülés ellenére. A vitapont az a kérdés volt, hogy a tagállamok a szabályok megvalósitása során mekkora mozgásteret kapjanak.

BÉT - Napi események Pénzügyi és gazdasági válság kutatás makroadatok BKV Szociális kiadások Tőzsdei elemzések nyári ülésszak Oroszország Auchan Bank Hitelek: lakás katasztrófák trafiktörvény oktatás energetika autó Reklám és Média makromutatók OMV Ausztria mezőgazdaság Telebit fogyasztási cikkek A munka világa bankcsőd Befektetési lehetőségek Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon ÁKK Zrt. euDeviza- és árupiac