Világgazdaság

Csúszdával a látogatókért

Kétszázmilliós beruházással megvalósuló fejlesztés segítségével csalogatná a látogatókat a Túrkeve Termál- és Élményfürdő, Szálló, Apartman és Kemping a jövőben. Az idén eddig visszafogott forgalmat felmutató létesítményt üzemeltető cég ügyvezetője szerint a korszerűsítés elengedhetetlen, ha nem akarnak lépéshátrányba kerülni a térségben szép számmal működő többi fürdővel szemben

Vélhetően nem az idei lesz a valaha volt legjobb esztendő az alföldi termálfürdők életében. Tudja ezt Perge József, a Túrkeve Termál- és Élményfürdő, Szálló, Apartman és Kemping néven működő túrkevei létesítményt működtető Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője is, aki szerint egy rég várt fejlesztéssel kiküszöbölhető lenne az idei esztendőben eddig tapasztalt forgalomkiesés.

– Az elmúlt évekhez képest az esztendő eddigi része felemásra sikerült – értékelt Perge József, a hetvennyolc fokos termálvíz köré kiépült fürdő és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló egységek vezetője. – A tavalyi mutatókhoz képest például a fürdő, a strand bevétele mintegy öt-nyolc százalékkal csökkent. Nem tett jót a forgalomnak a hosszú tél és a húsvét óta tapasztalható csapadékosabb időjárás sem. A pünkösdi bevétel sem volt az igazi – tette hozzá Perge József.

A fürdőkomplexum vezetése az elmúlt években több pályázaton is indult, és tavaly év végén végre nyertek is: egy 110 millió forintos támogatásnak köszönhetően egy mintegy 200 milliós fejlesztést tudnak majd végrehajtani a közel­jövőben.

– Egy fedett együttest fogunk kiépíteni, mely segítségével a jövőben a holtszezon során is komolyabb forgalmat bonyolíthatunk majd le – beszélt a tervekről az ügyvezető. – Hosszú távú célunk, hogy olyan szolgáltatáscsomaggal tudjunk előrukkolni, mely minden korosztály számára jó színvonalú kikapcsolódást nyújt. A fedett komplexumrészen belülre például egy nagyobb csúszdát is tervezünk. A fejlesztést már nyár végén elkezdjük, és a tervek szerint 2014. május elsején már át is adjuk. Az építkezés azért is rendkívül fontos, mert a számokból egyértelműen kiderül, hogy az egynapos vendégkörünket kellene leginkább bővítenünk, ennek a beruházásnak a megvalósulása egyértelműen segíthet ebben. Emellett természetesen a meglévő szálláshelyeink komfortfokozatát is emelnünk kell, és a kemping fejlesztésében is komoly perspektívát látunk – sorolta a teendőket a cég vezetője.

Perge József is jól tudja, hogy a folyamatos fejlesztés, a korszerűsítés elengedhetetlen esetükben, ugyanis ezek elmaradása esetén a látogatók a környéken szép számmal található többi fürdő – Berekfürdő, Cserkeszőlő vagy éppen Hajdúszoboszló, illetve a szintén nem túl távoli Tisza-tavi városok – szolgáltatásait fogják választani.

– Pont ezért tervezzük, hogy a következő években a gyógyászati szolgáltatások minél magasabb szintűvé fejlesztése mellett az élményfürdő vonalat is korszerűsítjük, így például nagy hangsúlyt fektetnénk a hullámfürdő népszerűsítésére – tette hozzá Perge József. – A célunk, hogy a látogatók számára valami olyan pluszt tudjunk nyújtani, hogy megérje minket választani a – sok esetben valóban régebb óta működő – környékbeli termálfürdőkkel szemben – tette hozzá a 2011-ben több mint 111 millió forintos árbevételt elérő cég ügyvezetője.

NÉVJEGY

Név: Perge József

Született: Karcag, 1956. február 10.

Cég: Gyógyfürdő Kft.

Település: Túrkeve

Pozíció: ügyvezető

Család: három felnőtt gyermek – két fiú, egy lány – édesapja

Hobbi: horgászat, valamint kertészkedés

Született: Karcag, 1956. február 10.

Cég: Gyógyfürdő Kft.

Település: Túrkeve

Pozíció: ügyvezető

Család: három felnőtt gyermek – két fiú, egy lány – édesapja

Hobbi: horgászat, valamint kertészkedés-->

Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzések - Gazdaság és Pénzügy Szerencsejáték Zrt. turizmus németh lászlóné TV2 forintárfolyam Felmérések trafiktörvény energetika Rui Tavares mario draghi Wizz Air A munka világa Tarlós István konferencia Mol Európai Unió José Manuel Barroso Egészségügy - Gyógyítás