Világgazdaság

Felértékelődik a Váci út

Miután az ingatlanfejlesztők tevékenysége erősen lelassult az elmúlt három évben, a Váci út és közvetlen környéke egyre inkább felértékelődik a korszerű irodahelyiségeket keresők szemében.

A Váci útnál található mintegy 672 ezer négyzetméternyi modern bériroda a teljes magyarországi állomány több mint egyötödét teszi ki.

A legfrissebb piaci adatok szerint a környék keresettsége továbbra is jelentős, amit alátámaszt, hogy az idei első negyedévében megkötött bérleti szerződésekből megszerzett 16 százalékos részesedés.

A környék 20 százalék körüli átlagos üresedési mutatója ugyanakkor megegyezik a piaci átlaggal – summázza az Eston International Zrt., amely közreműködött abban, hogy a világ egyik legnagyobb mobilkommunikációs, szórakoztató- és háztartási elektronikai, valamint légkondicionáló
termékeket gyártó cége, az LG Electronics 160 négyzetméteres területen alakítja ki új szervizközpontját a Váci 33 irodaházban. A kibérelt terület volt az egyetlen még elérhető üzlethelyiség az épületben.
Ugyancsak az Eston révén választotta új magyarországi székhelyéül a külső vállalkozóként bérszámfejtői szolgáltatásokat kínáló, angliai bázisú Cloudpay a Váci 110 irodaházat.

Eston váci út iroda