Az azeri állami SOCAR szénhidrogén-ipari társaság megnyitotta 15. romániai benzinkútját. A beruházás egymillió euróba került, a cég még az idén további 50 milliót akar elkölteni újabb töltőállomások építésére.

A Bukarestben előzőleg (14-ként) átadott töltőállomás avató ünnepségén a SOCAR Petroleum vezetője, Hamza Karimov jelezte, hogy a 2013-2015-ös évek új időszaknak számítanak cége romániai befektetései szempontjából. Ezen idő alatt a társaság jelentős romániai piaci szereplővé kíván válni.

A SOCAR 2011 végén adta át első romániai benzinkútját, és jelezte, hogy három év alatt 300 egységből álló hálózatot kialakítani. Akkori közlése szerint az első 11 új állomásra együtt millió eurót szán.

Az eddig átadott összes azeri benzinkút Románia északkeleti, de Moldovától nyugatra lévő területén működik. Az érintett négy megyében a magyarországi Mol romániai leányvállalatának is van összesen 6 töltőállomása. A Mol Románia jelenleg 137 töltőállomást üzemeltet, legutolsó új kútját egy hónapja adta át.