Világgazdaság

Fico: Szlovákia uniós pénzek nélkül nem élne túl

Robert Fico miniszterelnök szerint Szlovákia nem tudna túlélni unió pénzek nélkül. A szlovák kormányfő a pozsonyi parlamenti kérdések órájában beszélt erről, hangsúlyozva, hogy a szlovákiai közberuházások 80 százalékát EU-s alapokból finanszírozza az ország - írja az Új Szó.című magyar nyelvű szlovákiai lap.

Másrészt most az a veszély fenyeget, hogy a támogatások lehívásának rossz gyakorlata miatt Szlovákia 680 millió eurótól esik el. Fico elmondta, a júniusi EU-csúcson sikerült elérni, hogy Szlovákia kivételt élvezzen, ami azt jelenti, hogy valószínűleg egy évvel tovább tud majd uniós pénzeket lehívni. A kivételt azonban idén októberben az Európai Bizottságnak is meg kell erősítenie - tette hozzá a kormányfő.

Autók Őszi ülésszak kutatás turizmus tech Alekszej Navalnij Költségvetés 2012-2013 Tőzsdei elemzések Oroszország autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány oktatás Reklám és Média szlovákiaTőzsdei elemzések EU Adósságválság az EU-ban A munka világa utazás Botrányok a politikában Európai Unió Egyesült Államok infokommunikáció