Világgazdaság

Közel félmilliárdos kormánytámogatás a sportlövőknek

A kormány csaknem 479 millió forintos központi költségvetési forrást nyújt 2014 júniusáig a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ).

A kormány júliusban döntött 16 kiemelt sportág 2020-ig tartó stratégiai fejlesztésének támogatásáról. A program keretében a közeljövőben írják alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Sportlövők Szövetsége közötti támogatási szerződést is, amely hosszú távon kiszámítható környezetet biztosít a sportlövészet létesítmény-fejlesztési, edzői és utánpótlás-nevelési igényeinek.

A szövetség szervezésében a sarlóspusztai lőtéren rendezik meg jövőre - Magyarországon először - a koronglövő Európa-bajnokságot, amelyre készülve az építkezések jelenleg is zajlanak.

Csütörtökön és pénteken Sarlóspusztán tartott edzéseket a cseh David Kostelecky, Peking olimpiai bajnok koronglövője, aki a szeptember 22. és 24. között sorra kerülő perui világbajnokságra készül. A 39 éves versenyző és csapattársai azt mondták, azért is választották a magyar lőteret felkészülésük helyszínéül, mert felépítésében, szakmaiságában, természeti adottságaiban is hasonlít a perui pályához.

Emberi Erőforrások Minisztériuma Sarlóspuszta kiemelt sportág David Kostelecky 16 Magyar Sportlövők Szövetségének sportlövészet Európa-bajnokság cseh MSSZ