Világgazdaság

Bill Gates annyit adakozik, hogy eltűnhet a szupergazdagok listájáról

Bill Gates neve nemsokára el fog tűnni a szupergazdagok listájáról - nyilatkozta a Microsoft-alapító a Welt am Sonntag című német lapnak. Mindenesetre harminc milliárd dollárt már eladományozott.

Az 58 éves Gates további pénzt fog az alapítványban elhelyezni, és így a saját vagyonának az értéke csökkeni fog. "Valamikor el fogok tűnni ezekről a listákról. Ez pedig nyilvánvalóan teljesen mindegy nekem" - hangoztatta Bill Gates, aki a Forbes amerikai magazin és a Bloomberg becslése szerint most 70 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, és ezzel a világ leggazdagabb emberének számít.

Gates választás 2014 Politikai közvélemény-kutatások Környezetvédelem - Globalizáció makroadatok BKV Vállalati jelentések Tőzsdei elemzések Hitelek: lakás A második Orbán-kormány energetika autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés makromutatók mezőgazdaság Bosch fogyasztási cikkek Deviza- és árupiac Mol Varga Mihály Európai Unió Paksi Atomerőmű Zrt. adományBill Gates Fővárosi ügyek Egyesült Államok gazdag Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon