Világgazdaság

Több mint száz esethez riasztották a katasztrófavédelmet a havazás miatt

Több mint száz esethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit szombaton is a téli időjárással összefüggésben – közölte Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Szombaton is többnyire balesetek helyszínén segítették a műszaki mentést a tűzoltók, de számos kidőlt fa is gondot okozott. A legtöbb beavatkozásuk Somogy megyében volt, de a Dél-Dunántúlon és északkeleten is több munkájuk volt a tűzoltóknak. A katasztrófavédelem továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy figyeljék a katasztrófavédelem közleményeit. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem "VÉSZ" alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu), és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy és Zala megyében elsőfokúra mérsékelte a hófúvás miatt kiadott figyelmeztetését. Már sehol sincs érvényben narancssárga riasztás.

katasztrófavédelem Somogy olli rehn Tőzsdei elemzések havazás Országos Meteorológiai Szolgálat tűzoltóegység dél-dunántúl Zala VÉSZ