Világgazdaság

Megbírságolta az energiahivatal az E.ON-t

Megsértette az E.ON Energiaszolgáltató Kft. az üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket, a jogsértés miatt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a társaságra 3 millió forint bírságot szabott ki - tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a hivatalhoz több fogyasztói jelzés érkezett, amelyek szerint az E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott, 2013. júliust követő részszámlákban az elszámolt mennyiség indokolatlanul eltér az ezt megelőzően kiszámlázott mennyiségektől.

A fogyasztói bejelentések alapján a MEKH fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított, megvizsgálva a szolgáltató részszámlázási gyakorlatát. Megállapították, hogy a társaság megsértette a hivatal által jóváhagyott üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket, emiatt szabták ki a 3 millió forintos bírságot.

Az eset az E.ON Energiaszolgáltató Kft. lakossági fogyasztóinak 11 százalékát, több mint 61 ezer felhasználót érintett. Az egész évet tekintve a fogyasztókat anyagi kár nem érte, mivel a részszámlákban elszámolt eltérő mennyiség az elszámoló számlában kiegyenlítődik. A szolgáltató ügyfelei számára biztosította a díjmentes számlakorrekciót - közölte a MEKH.

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) Vodafone Nemzetközi konfliktusok Szerencsejáték Zrt. választás 2014 turizmus tech makroadatok bírságTőzsdei elemzések sport európai parlamenti választás Tőzsdei elemzések Ukrajna Oroszország autóipar Vlagyimir Putyin Hitelek: lakás energetika autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Parragh László makromutatók E.On fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa utazás Európai Unió Egyesült Államok MEKH biztosítás ingatlanpiac Tesco Egészségügy - Gyógyítás